over kolenkaai

Op de voormalige Van Marcke-site vind je binnenkort Kolenkaai. De totale terreinoppervlakte van maar liefst 10 000 m² biedt ruimte voor energiezuinige appartementen, huizen, handelsruimtes en heel wat groen. Het kenmerkt zich door de hoge ambitie in duurzaamheid en architecturale expressie. Met de 111 diverse wooneenheden bij het water is het er heerlijk vertoeven.

Duurzaamheid

expertise en innovatie

Wat Kolenkaai zo uniek maakt? Het is het eerste bouwproject waarin Van Marcke Group al zijn interne expertise samenbrengt. Ons Engineering-team is gespecialiseerd in hernieuwbare energie en technische berekeningen, terwijl ons Prefab-team kant-en-klare energiemodules en sanitaire installaties levert. Zo zetten we al onze kennis in om de gebouwen zo duurzaam én comfortabel mogelijk te maken, maar versnellen we ook het bouwproces zelf.

comfortabel wonen

De kwalitatieve en hedendaagse afwerking met oog voor detail maakt wonen in Kolenkaai uiterst comfortabel. Dat Kolenkaai zeer vlot bereikbaar is, bewijst de hoge Mobiscore van maar liefst 9/10. Je fiets of wagen kan je kwijt in de overdekte fietsenstalling of in de ondergrondse parking voor bewoners en bezoekers.

Innovatief en duurzaam wonen op een steenworp van de bruisende Brugse binnenstad. 

klaar voor de toekomst

Kolenkaai heeft grote ambities op het vlak van energie. Speciaal voor dit project richtte Van Marcke een Energy Service Company (ESCO) op. Met Kodij, zoals de ESCO heet, passen we innovatieve en duurzame hernieuwbare-energietechnieken toe. De gebouwen worden verwarmd en passief gekoeld met een warmtenet en warmtepompen die hun energie uit een BEO-veld halen. Daarnaast plaatsen we pv-panelen op de daken van de meergezinswoningen en maken we alle 171 parkeerplaatsen laadpaal-ready. 

Je elektrische wagen opladen is trouwens goedkoper dan de marktprijs. De ESCO zorgt dus voor een lagere energiefactuur! Wij zijn helemaal klaar voor de toekomst. Jij ook? 

feels like
home?

Contacteer ons

Meer weten? We vertellen je graag alles over Kolenkaai. Laat hier je gegevens achter en dan nemen wij snel contact met je op!

Interesse om te kopen?

© 2023 MarckPoint by Van Marcke Group